Tavi

 

 

NAKLJUČNA SLIKA

 

 

ANKETA

 
Ali ste že bili v Egiptu?
Da
Ne
 

KONTAKT

 

Romina Schwarzlin, univ. dipl. mikrob. in egiptol.

romina.schwarzlin@egipt-slo.net

Licenca št. TV0374

Gospodarske zbornice Slovenije

za turističnega vodnika

 

PRISOTNI

 

1 uporabnik

 

KOLEDAR

   
 

EGIPT- Program Ehnaton


1. dan: LJUBLJANA - KAIRO

Zjutraj zbor potnikov na letališču Brnik od koder bomo s čarterskim letom poleteli proti Egiptu. Po pristanku bomo spozna-vanje egiptovske prestolnice pričeli z avtobusnim ogledom mesta ter z obiskom starodavne mošeje Al-Azhar. Sledi sprehod skozi Koptski Kairo z njegovimi številnimi cerkvami. Prvi dan v Egiptu bomo zaokrožili z večerjo ob folklornem programu na ladji, ki nas bo popeljala po nočno osvetljenem središču ene največjih metropol sveta. Namestitev v hotelu v Kairu. Nočitev.

2. dan: DAHSHUR - SAKKARA - GIZE

Po zajtrku vožnja do vasi DAHSHUR, kjer posebej izstopa zalomljena piramida faraona Snefruja. Ob slednji bomo spoznali prve začetke gradnje piramid. V kraju SAKKARA predstavlja osrednji spomenik obsežen grobni kompleks faraona Djoserja z znamenito stopničasto piramido. Nato se bomo podali v GIZE, kjer si bomo ogledali piramide faraonov Keopsa, Kefrena in Mikerina ter veliko Sfingo z Dolinskim templjem. Pred povratkom v hotel si bomo vzeli čas za obisk očarljive manufakture orientalskih parfumov, po katerih Egipt še posebej slovi. Večerja in nočitev.

3. dan: KAIRO

Po zajtrku bomo obiskali znameniti Egiptovski muzej, ki predstavlja največjo umetnostno zbirko staroegipčanske civilizacije. Obisk šestnajstmilijonske metropole bomo nadaljevali z ogledom Citadele, od koder se odpira čudovit razgled na staro mestno jedro, kjer bomo obiskali mošejo Sultan Hasan. Zvečer si bomo vzeli čas za obisk obsežne tržnice Khan el-Khalili, enega najslavnejših bazarjev Orienta, kjer bomo lahko občutili vzdušje Tisoč in ene noči. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: LUKSOR - ZAHODNE TEBE

Po zajtrku bomo zgodaj zjutraj s posebnim letalom poleteli iz Kaira v Luksor. Po pristanku se bomo podali v Zahodne Tebe, kjer bomo obiskali Dolino kraljev in se spustili v nekatere izmed faraonskih grobnic. V bližnji vasi Deir al-Bahri bomo obiskali tempelj kraljice Hatčepsut ter si ogledali Medinet Habu s templjem Ramzesa III. Ustavili se bomo še v delavnici alabastra ter pri slovitih Memnonovih kolosih. Namestitev na ladji in kosilo. Zvečer bomo obiskali tempelj v Luksorju. Večerja in nočitev na ladji.

5. dan: LUKSOR - KARNAK

Po zajtrku ogled največjega staroegiptovskega templja KARNAK, pri izgradnji katerega izstopata Hačepsut in Ramzes II. Po ogledu številnih tempeljskih dvorišč ter dvoran, bomo obiskali muzej v Luksorju, ki slovi kot eden najbolj modernih in najbogatejših muzejev v celotnem Egiptu. Med drugim hrani muzej znane upodobitve Tutmozisa III., Ehnatona in Tutankamona. Kosilo. Po želji sledi še ogled mumifikacijskega muzeja, ki hrani najbolj raznolike mumije. Povratek na ladjo in popoldne plovba proti Esni. Večerja in nočitev.

6. dan: EDFU - KOM OMBO

Po zajtrku plovba prek zapornic na Nilu pri kraju ESNA in dalje mimo številnih otočkov na Nilu. Po pristanku pri mestu EDFU se bomo s kočijami podali na ogled Horusovega in Sobekovega templja, ki so ga sezidali v dobi Ptolemejcev in velja za najbolje ohranjen tempelj v Egiptu. Posebno redkost predstavlja popolnoma ohranjena kamnita streha. Ob plovbi po toku Nila navzgor si bomo zvečer ogledali še ptolemejsko svetišče KOM OMBO, ki leži tik ob reki. Tu so še posebej interesantni motivi iz egipčanske zgodovine medicine. Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.

7. dan: ASUAN - ABU SIMBEL

Zgodaj zjutraj se bomo po želji z avtobusom podali na izlet proti sudanski meji, kjer bomo obiskali ABU SIMBEL. Mogočna skalna templja Ramzesa II. in njegove soproge Nefertari sodita med najdragocenejše ostanek egiptovske civilizacije. K njuni slavi je pripomogla tudi smela akcija, s katero je UNESCO uspel spomenika rešiti pred vodami Naserjevega jezera. Povratek s konvojem v Asuan in ogled papirusove delavnice. Povratek v hotel. Kosilo. Zvečer ogled tržnice v Asuanu. Nočitev v hotelu.

8. dan: ASUAN - ZAGREB - LJUBLJANA

Po zajtrku obisk kamnoloma, kjer že nekaj tisočletij lomijo granit. Stari Egipčani so iz tega kamna klesali mogočne obeliske, ki so krasili njihove templje. Nedokončani obelisk nas bo prepričal o izrednem tehničnem znanju Egipčanov. Sledi ogled starega in novega asuanskega jezu ter plovba s feluko okoli otoka ELEFANTINA. Po želji se bomo ustavili tudi na Kitchnerjevem otoku in obiskali tamkajšnji botanični vrt. Transfer na letališče v Asuanu in polet čarterskega letala proti domu.


Odgovorni organizator:

Akademska potovalna agencija ARS LONGA d.o.o.

Vila Golob, Mirje, Barjanska cesta 5, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 200 60 60, Tel: + 386 1 200 60 68, WWW: http://www.arslonga.si


Datum odhoda:

preveriti na sedežu potovalne agencije

Jagode.net  Ars Longa  |  Ugodni.net

EGIPT-SLO.net © 2004